Blogg

Stay Out West: Väcker en festivaltrött publik

Segrarra inte nöjd med livet i hemlandet.

Alynda Segarra tillhör inte president Trumps supportrar.

Hurray For The Riff Raff
Scen: Pustervik, lördag
***
Alynda Segarra kliver in på Pusterviks scen med sitt band en timme före midnatt, kikar ut över publiken, sträcker sig fram mot mikrofonen och säger sedan stillsamt:
”We are from America. We come in peace”.
Det är tydligt att Segarra, med Puerto Ricanska rötter och uppvuxen under tuffa förhållanden i stadsdelen Bronx i New York – vill väcka liv i den festivaltrötta publiken som lämnat regnet i Slottsskogen och letat sig till Pustervik.
Och det stå också fullkomligt klart att Segarra och bandet, som i dag har New Orleans som sin bas, inte är tillfreds med vad som händer i USA just nu där en president utan moralisk kompass är på väg att starta ett fullskaligt krig mot en nyckfull diktator i Nordkorea.
Alynda Segarra är både förbannad och glad – och låter musiken fungera som ett andningshål och en motkraft till galenskaperna i omvärlden. Hon knyter näven i kampsången Pa’lante – men blir också uppsluppen och på partyhumör i Living in the city. Båda låtarna är också hämtade från albumet The Navigator, som är ett av årets bästa om du frågar mig. Missa inte det! Hurray For The Riff Raff har något stort på gång.