Norgrens premiär är en gigantisk kärleksbomb

Blogg

Daniel Norgren
Var: Pustervik, Göteborg.
När: Fredag 27 april.
Bäst: Kärleken, inlevelsen, ett spelsuget band och nytt fantastiskt album i ryggen. Vad kan gå fel?
Sämst: Den del av publiken som envisas med att tränga sig fram med fulla ölglas mitt under konserten. Skärp er, för fan!

Nya albumet Wooh Dang hyllas unisont, turnén är slutsåld och när till och med självaste Kristofer Lundström från SVT:s Kulturnyheterna åker ner till Tvärred för en intervju och vandrar ut i skogen med en fotograf inser man det uppenbara:
Daniel Norgren är stekhet.
Under lördagskvällen rullar det som redan nu artar sig till ett veritabelt segertåg – först genom Sverige och sedan ut i Europa – igång.
Pustervik är fullpackat och fyllt till sista plats när Norgren, med sedvanlig truckerkeps och fladdrig skjorta och sittande vid pianot långsamt och trevande bygger upp stämningen i The Flow, som blivit något av ett signum för senaste skivan
Norgren lyser av självförtroende och bandet, det fantastiska bandet – gitarristen Andreas Filipsson, Anders Grahn på ståbas och Erik Berntsson bakom trummorna – är på tårna direkt och följer minsta lilla vink.
Materialet från Wooh Dang dominerar som väntat spellistan.
Rolling rolling rolling är redan en favorit, When I hold you in my arms hudlöst vacker och i Dandelion time är hela Norgrens entourage uppe på scen och släpper loss i ett organiskt träskbluesgroove.
Sedan kan han förstås inte låta bli att kasta in några gamla givna nummer som Black vultures och Moonshine got me som ytterligare lyfter konserten.
Men det är finalen med Let love run the game som bäst sammanfattar turnépremiären – en gigantisk kärleksbomb som kastas rakt ut i publikhavet.
I kväll fortsätter turnén med stopp på Cirkus i Stockholm innan den vänder mot hemstaden Borås i morgon.
Ni som har biljetter – håll hårt i dem!

Låtlistan
The flow
The power
The day that has just begun
Rolling rolling rolling
I waited for you
People are good
Music tape
Black vultures
So glad
Moonshine got me
Dandelion time
When I hold you in my arms

Worthless
Let love run the game